ESTA (Elektronski sistem za odobravanje putovanja) - SAD - Brz i siguran put do svih Vaših viza

Dobrodošli na Easytovisa

Login Registrujte se Pronađite narudžbinu
064 809 46 17
sub_category_background_image_278

ESTA (Elektronski sistem za odobravanje putovanja)

Elektronski sistem za odobravanje putovanja (ESTA) je automatizovani sistem koji se koristi za određivanje prihvatljivosti posetilaca da putuju u Sjedinjene Američke Države u okviru Programa za ukidanje viza (VVP) i da li takvo putovanje predstavlja bilo kakvo kršenje zakona ili bezbednosni rizik.

Odobrenje ESTA ovlašćuje putnika da otputuje u Sjedinjene Američke Države pod VVP-om. Privatni prevoznici moraju biti nosioci programa za ukidanje viza. Pogledajte listu nosilaca potpisa. Iako CBP preporučuje da se prijavite najmanje 72 sata pre putovanja, možete se prijaviti u bilo koje vreme pre ukrcavanja. U većini slučajeva, odgovor se prima u roku od nekoliko sekundi od podnošenja prijave.

ESTA nije viza. Ona ne ispunjava zakonske uslove da služi umesto američke vize kada je viza potrebna. Putnici koji imaju važeću američku vizu mogu putovati u SAD u svrhe u koje je izdata. Putnici koji putuju sa važećim vizama nisu obavezni da se prijave za ESTA. Na isti način na koji važeća viza ne garantuje prijem u SAD, odobrena ESTA nije garancija za prijem u SAD.

ESTA je postala obavezna 12. januara 2009. godine. Od kandidata za VVP se traži da popune plavu carinsku deklaraciju po dolasku u SAD, bez obzira da li imaju odobrenje za ESTA ili ne. VVP putnicima više nije potrebno da popune zelenu I-94V karticu.

Odobrene aplikacije ESTA važe za period od dve godine, ili do isteka pasoša, šta god nastupi prvo, i višestruka putovanja u SAD bez obaveze da se putnik ponovo prijavljuje za drugu ESTA. Kada putujete u SAD sa odobrenim ESTA-om, možete da ostanete samo do 90 dana - i treba da postoji razumna razlika između poseta tako da službenik CBP-a ne misli da pokušavate da živite u SAD-u. Ne postoji određeni zahtev koliko dugo morate čekati između poseta.

Putnici čije su ESTA aplikacije odobrene, ali čiji pasoši ističu za manje od dve godine, primiće ESTA koja važi do datuma isteka pasoša.

Nova ESTA autorizacija je potrebna kada:

  • Imate novi pasoš
  • Promenite ime ili prezime
  • Promenite svoj pol (ESTA trenutno nema oznaku za rod X u aplikaciji. Predlaže se da putnik izabere rod u kom se oseća najkomfornije. ESTA neće biti odbijena isključivo zbog odabranog roda ).
  • Ako ste promenili državljanstvo
  • Vaše životne okolnosti su se promenile - osuđeni ste za moralni kriminal ili ste oboleli od zaraznog oboljenja. Takva promena može zahtevati od Vas da dobijete vizu za putovanje u SAD. Morate se ponovo prijaviti i Vaša prijava mora sadržati promenu koja je nastala ili će Vam uskratiti ulazak po dolasku u SAD. Više informacija o drugim nepodobnostima može se naći na veb stranici američkog State Departmenta.


Naknada za obradu - Svi aplikanti koji traže elektronsko odobrenje putovanja, plaćaju za obradu prijave 4 američka dolara.

Naknada za autorizaciju - Ako je vaša prijava odobrena, kada dobijete ovlašćenje da putujete u SAD u okviru Programa za ukidanje viza, platićete dodatnih 10 dolara. Ako je Vaša elektronska dozvola za putovanje odbijena, naplaćuje se samo obrada vaše prijave.

Za proveru podobnosti i sve dodatne informacije, budite slobodni i kontaktirajte nas.

**Usluge naše kompanije uključuju savetovanje i pripremu zahteva za vizu. Easytovisa.com ne garantuje da će klijentu zahtev biti odobren. Odluka da li će prihvatiti ili odbiti nečiji zahtev zavisi isključivo od konzularnog službenika u Američkoj ambasadi ili konzulatu. Procena svih zahteva se vrši uz saglasnost Američkog Imigracionog Prava.

Aplicaraj odmah
x
Ova web stranica koristi kolačiće, koji mogu sadržavati kolačiće treće strane, kako bi poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i isporučili personalizirani marketinški sadržaj. Da biste saznali više, uključujući kako onemogućiti kolačiće, pročitajte naše Privacy Policy . Nastavljajući pregledavanje ove web stranice, prihvaćate našu upotrebu kolačića.