Sezonski poslovi

Dobrodošli na Easytovisa

Login Registrujte se Pronađite narudžbinu

Kratkoročne vize za Nemačku

Tipovi viza zavise od pojedinačnih situacija – možete nam proslediti detaljan opis planiranog putovanja, a mi Vama uzvratiti savetom koji je najbolji način i najadekvatniji tip vize za to što Vam treba.

Pružamo savetodavnu pomoć prilikom priprema i podnošenja dokumentacije za vizu.

Schengen visa application

Države članice Šengenskog prostora su Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Island, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska i Švedska.

***Detasman short stay do 90 dana

Detašman je Sporazum po kojem privredna društva sa teritorije Srbije mogu da zapošljavaju svoje radnike na građevinskim, montažerskim, izolaterskim i sličnim radovima na gradilištima u SR Nemačkoj.

Za dodelu detašmana može da konkuriše privredno društvo sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman.

 Privredno društvo treba da ima NESAMOSTALNU PODRUŽNICU („Unselbständige Zweigstelle “ – „Betriebsstätte“)  u Nemačkoj,

posluje u skladu sa nemačkim propisima i ispunjava kriterijume iz Člana 1. Odluke o izmenama i dopuni Odluke o načinu raspoređivanja utvrđenog maksimalnog broja detaširanih radnika na poslodavce sa teritorije Republike Srbije.

Zahtev za izdavanje Saglasnosti privredni subjekat može da podnese tek kada ima otvoreno predstavništvo i sklopljen Ugovor o radu sa partnerom sa teritorije EU.

Nakon dobijene Saglasnosti, Saglasnost i propratna dokumentacija se šalje poštom ili donosi lično u Bundesagentur für Arbeit (Agencija za rad u SR Nemačkoj) kako bi se dobile radne dozvole za zaposlene.

Izdavanje radnih viza po osnovu detašmana se obavlja nakon dobijanja radnih dozvola. Termini za podnošenje zahteva za vizu se zakazuju putem sajta Nemačkog konzulata.

Vremenski period za koji se čeka termin za dobijanje viza zavisi od slobodnih termina u Nemačkom konzulatu. Ukoliko se upućuje 5 i više radnika, po Ugovoru o detašmanu,

moguće je zakazati i termin u Privrednoj komori Srbije po ubrzanom po
Možemo da pružimo savete i pomoć u rešavanju svih birokratskih pitanja u vezi sa boravišnim dozvolama, vizama itd.


Aplicaraj odmah
x
Ova web stranica koristi kolačiće, koji mogu sadržavati kolačiće treće strane, kako bi poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i isporučili personalizirani marketinški sadržaj. Da biste saznali više, uključujući kako onemogućiti kolačiće, pročitajte naše Privacy Policy . Nastavljajući pregledavanje ove web stranice, prihvaćate našu upotrebu kolačića.