Petak, 18.02.2022 godine

Sa ponosom vas obaveštavamo da je u prostorijama kompanije "Lanaco" u Banjaluci potpisan ugovor o saradnji naše kompanije sa kompanijom "Lanaco". Na ovaj način ćemo olakšati građanima apliciranje za ETIAS i ulazak u države EU.

Ukratko, šta je ETIAS?

Do sada smo zemlje Šengen zone mogli posetiti bez viza i putnih dozvola ukoliko se zadržavamo manje od 90 dana. Međutim, od kraja 2022. na snagu stupa Evropski sistem za putne informacije i odobrenja (ETIAS), što znači da će građani zemalja van Šengen zone morati prijavljivati ulazak preko formulara i to će koštati 7 evra.

U cilju bolje kontrole granica kao i prevashodno zbog recipročnih mera prema državama kao što su SAD, Kanada, Australija, Novi Zeland, Evropska unija će od 2023. godine uvesti obavezu apliciranja za autorizaciju putovanja u Šengenski prostor za stanovnike država van EU, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju.

Aplikacija Evropskog sistema za putne informacije i odobrenja - ETIAS - nije klasična viza, a sličan pristup već godinama postoji u SAD, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu pod nazivom ESTA, ETA i sl.

G Solutions Group kao jedna od najvećih kompanija u regionu koja nudi usluge viznog konsaltinga, nalazi se u fazi pripreme za lansiranje servisa koji će pomoći stanovnicima van EU da lakše popune aplikaciju za dobijanje ETIAS-a i samim tim omoguće sebi nesmetan put u države EU.

Više pročitajte u vesti Monda ili pogledajte VIDEO na youtube kanalu Elta HD